Burkinafasoreis2011

Gaoua - Kampti goudmijnen

Kampti Gold Project (43.850 inwoners in 2006) 18 km van Gaoua, mandenmakers, suikerriet, houtsnijwerk van teakhout .


Het Kampti goudmijngebied ligt vlak bij de grens van Ivoorkust. Het is ongeveer 250km² groot, 22km-lang en 4km- breed. Er zijn diverse (soorten)mijnen, inclusief enkele goudmijnen. De Kampti III vergunning bestaat uit vulkanisch gesteente en rotsen ingebed met fijnkorrelig sedimenten. Een laag van  ongeveer 8 km lang en 2 km breed is ingebroken in de Maména-Fofora gebied, in het noordelijkste deel van de vergunning. Deze rotsen liggen over het algemeen noord-zuid en hebben steile dalen.
Een aantal gebieden met mineralen is geïdentificeerd in het Kampti III permit. De meeste mineralen zitten in de hoge grade quartz ader structuren. Het belangrijkste gebied met mineralen is in Maména-Fofora gebied waar tot voor kort naar schatting ruim 15,000 mijnwerkers actief waren. Deze mijnwerkers delven goud vanuit smalle quarts aderen met rudimentaire technieken.

Er zijn aderen, die niet de moeite waard zijn van ontginning, omdat er te weinig mineralen in zitten.

Het eerste programma werd uitgevoerd in februari 2006, toen tien gaten, met een totale diepte van 1.440 m. werden geboord. De tweede fase van RC boren werd voltooid in november en december 2006, toen nog eens 16 gaten werden voltooid met een totale diepte van 2367 meter. In totaal werd 3,807 m van het boren voltooid. Het boren werd uitgevoerd door de West African Drilling Services, een a dochteronderneming van Layne Christensen Company uit de United States of America.

Nassara Gold Prospect

Het Nassara Gold Project bevindt zich in het zuiden van Burkina Faso, dicht bij de grens van Ghana in het westen en Ivoorkust naar het zuiden. De dichtstbijzijnde stad is de provinciale hoofdstad van Gaoua. Het Nassara Gold Project bevindt zich in de zuidwestelijke hoek van het Gaoua Project gebied dat drie licenties (Permis de Recherche), met inbegrip van Malba, Souhouera en Danyoro, voor een totaal van 691,20 km2 omvat. Alle drie de certificaten worden gehouden door een volle Burkina Faso dochteronderneming van Volta Resources Inc, Gaoua Mineralen SARL.

De zuidelijke Boromo Belt draagt ook bij aan het exploratie succes van het Gaoua Project,. Door aanhoudend uitstekende boorresultaten van Ampella's Konkera mijn en een grote ambachtelijke goudkoorts in de Tionormijn, zorgt er voor dat deze regio zich ontwikkelt als een ander belangrijk goudwingebied voor de Birimian (rotsformaties in Ghana en Ivorokust) in West-Afrika. Volta heeft twee soortgelijke vooruitzichten op uitbreidingen en structuren parallel aan die wordt achtervolgd door Ampella, namelijk de Nassara en Gomblora goudmijnen.

Het mijngebied is gelegen aan de zuidkant van de Boromo Belt, een van de Birimian greenstones gordels die voor verschillende wereldklasse goud-deposito's in West-Afrika bevatten.

 

- Obire – land van de Gan, is een subgroep van en Lobi.

- Sanctuaire les 1000e de rois Gan, museum over de vorsten van Gan. Bij bezoek aan  

  Naaba hem geen hand geven.

 

 

Tiankoura

Tiankoura, ook wel Tiankura of Tionkoura genoemd, heeft een populatie van 502 (1996) en is de hoofdstad van het departement Tiankoura in de provincie Bougouriba in het zuidwesten van Burkina Faso. Het departement had in 1996 een populatie van 13.086 personen. Het dorp ligt op 280 meter boven zeespiegel. Het gebied is dun bevolkt met  een gemiddelde van 31 personen per km2. De dichtstbijzijnde stad groter dan 50.000 inwoners is gelegen op een afstand van 3,5 uur rijden met publiektransport. Naar schatting zijn 3.62% van de kinderen onder de 5 jaar ondervoed, met eens sterftecijfer van 110 per 1.000 geboortes.

‘Natuurrampen’: Aardbevingen (gemiddeld 1 per 50 jaar) kleiner van 5 op de schaal van Richter, kleine risico’s op overstromingen en weinig extreme periodes van droogtes.

Het weer: Maart is het warmste met een gemiddelde temperatuur van 37.6°C in de middag. December is het koudste met een gemiddelde temperatuur van 18.5°C ’s nachts. Het district heeft geen temperatuur seizoenen, de temperatuur is relatief constant gedurende het jaar. Temperaturen kunnen snel dalen ’s nachts. Januari is de maand met de meeste zonneschijn. Regelval meestal rond augustus. Januari is het droogste.

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb